Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Halgazdaság

Akasztói Halgazdaság

Az Akasztói Halgazdaság a családi vállalkozásunk alapja, melyet 1989 óta üzemeltetünk az Akasztó határában található szikes területeken. Méretét a kezdeti 75 hektárról fokozatosan növeltük a jelenlegi közel 300 hektárra. Fő termékünk a kiváló Akasztói Szikiponty, de megtalálható a hazai halastavakra jellemző többi halfaj is, mint az amur, a busa, a süllő, csuka, a szürke harcsa, a kárász és a keszeg. Teljes üzemű gazdaságként a keltetéstől a piaci méretű nevelésig minden folyamatot helyben végzünk, ezzel is garantálva az egészséges és minőségi állományt. A halastavi termelés mellett intenzív neveléssel is foglalkozunk, mely a 2011-ben átadott betonmedencés telepen folyik, ahol elsősorban tokhalféléket tartunk (viza, vágótok és szibériai tok).

Mind a félintenzív halastavi, mind az intenzív medencés termelésnél a jó minőségű, ízletes hal előállítása a célunk, mely mindenki számára értéket képvisel. Termékeinket vendéglátóhelyek, kiskereskedők és horgásztavak részére is ajánljuk, utóbbiak esetében 4-5 nyaras ponty is rendelhető. Vevőink számára az év minden szakában rendelkezésre állunk, januártól decemberig folyamatosan biztosítani tudjuk az ellátást, ezzel is szavatolva a halak frissességét.

Gazdaságunk fejlett infrastruktúrával, a tavakat behálózó műút hálózattal és modern halszállító autóparkkal rendelkezik, melynek köszönhetően tóparti értékesítésre és szállításra egyaránt lehetőség van, akár külföldre is. A környezettudatosságot is szem előtt tartva mintegy 145 kW teljesítményű naperőmű rendszert telepítettünk a magtáraink tetejére, ezzel is csökkentve környezetünk terhelését.

A halgazdaság szakmai stábja országosan is elismert szakemberekből áll: az alapító-tulajdonos Szabó József és a termelésirányító Szabó Róbert. Munkájuk során a korábban megszerzett tapasztalatokat és a legújabb innovációkat egyaránt beépítik a termelési technológiába, ezzel is fokozva a minőséget. Továbbá szoros kapcsolatot ápolunk a Gödöllői Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszékével a kölcsönös szakmai fejlődés érdekében.