Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Halgazdaság

Akasztói Halgazdaság

Az Akasztói Halgazdaság a családi vállalkozásunk alapja, melyet 1989 óta üzemeltetünk az Akasztó határában található szikes területeken. Méretét a kezdeti 75 hektárról fokozatosan növeltük a jelenlegi közel 300 hektárra. Fő termékünk a kiváló Akasztói Szikiponty, de megtalálható a hazai halastavakra jellemző többi halfaj is, mint az amur, a busa, a süllő, csuka, a szürke harcsa, a kárász és a keszeg. Teljes üzemű gazdaságként a keltetéstől a piaci méretű nevelésig minden folyamatot helyben végzünk, ezzel is garantálva az egészséges és minőségi állományt. A halastavi termelés mellett intenzív neveléssel is foglalkozunk, mely kisebb kültéri tavakban és egy betonmedencés telepen folyik. Intenzív technológiával szürke harcsát és tokhalféléket (viza, vágótok és szibériai tok) nevelünk, utóbbiakat kaviár célú hasznosításra.

Mind a félintenzív halastavi, mind az intenzív medencés termelésnél a jó minőségű, ízletes hal előállítása a célunk, mely mindenki számára értéket képvisel. Termékeinket vendéglátóhelyek, kiskereskedők és horgásztavak részére is ajánljuk, utóbbiak esetében 4-5 nyaras ponty is rendelhető. Vevőink számára az év minden szakában rendelkezésre állunk, januártól decemberig folyamatosan biztosítani tudjuk az ellátást, ezzel is szavatolva a halak frissességét.

Gazdaságunk fejlett infrastruktúrával, a tavakat behálózó műút hálózattal és modern halszállító autóparkkal rendelkezik, melynek köszönhetően tóparti értékesítésre és szállításra egyaránt lehetőség van, akár külföldre is. A környezettudatosságot is szem előtt tartva mintegy 142 kW teljesítményű naperőmű rendszert telepítettünk a magtáraink tetejére, ezzel is csökkentve környezetünk terhelését.

A haltermelés mellett szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkozunk, aminek köszönhetően a halak takarmányozáshoz felhasznált gabonamennyiség jelentős része saját termelésből származik.

A halgazdaság szakmai stábja országosan is elismert szakemberekből áll: az alapító-tulajdonos Szabó József és a termelésirányító Szabó Róbert. Munkájuk során a korábban megszerzett tapasztalatokat és a legújabb innovációkat egyaránt beépítik a termelési technológiába, ezzel is fokozva a minőséget. Továbbá szoros kapcsolatot ápolunk a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Halgazdálkodási Tanszékével a kölcsönös szakmai fejlődés érdekében.