Tokhalak
Tokhal
2008-ban kezdtünk bele a tokhalfélék nevelésébe, amihez a Halászati
Operatív Program segítésével egy fedett, betonmedencés telepet és több kisméretű tavat hoztunk létre, melyekben szibériai tok, vágótok és viza nevelése folyik. A halak az intenzív termelésnek megfelelően naponta többször kapnak magas tápértékű speciális tápot, továbbá folyamatos felügyelet és rendszeres orvosi vizsgálat alatt állnak, ami együttesen biztosítja az egészséges és kitűnő minőségű állományt.
A tokhalfélék felépítésükben és húsállagukban is különböznek a hazai
vizekben található többi halfajtól. Teljesen szálkamentes, fehér húsú halak, melyek kiváló alapanyagot biztosítanak bármilyen étel elkészítéséhez. Első osztályú húsállaga leginkább a tonhaléhoz hasonlítható, ízében pedig csupán visszafogottan érezhető a különleges tokhal jelleg.
Jelenleg szibériai tok és vágótok kaviár célú vásárlására van lehetőség.

A tokhalfélék felépítésükben és húsállagukban is különböznek a hazai

Jelenleg szibériai tok és vágótok kaviár célú vásárlására van lehetőség.