Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Akasztói Szikiponty

Akasztói Szikiponty

Halgazdaságunk fő terméke az Akasztói Szikiponty, melyet közepes és nagyobb méretű tavakban, ritka népesítés mellett nevelünk. Takarmányozásánál a nagy jelentőséggel bíró természetes táplálékra helyezzük a hangsúlyt, amit gabonafélékkel egészítünk ki. Bár a mennyiség ezzel a természet közeli neveléssel csekélyebb, az előállított étkezési hal minősége érezhetően jobb, amit 2016-ban az Aranyszalag Minőség tanúsító védjegy odaítélésével a Magyar Gasztronómiai Egyesület is elismert.

Az alacsony zsír- (7,2-12,6%) és koleszterintartalom, a sok életfontosságú vitamin (A, B1, B2, B12, D) és ásványi anyag együttesen egy magas tápértékű halfélévé teszi az Akasztói Szikipontyot. További nagy előnye a pontyhúsnak, hogy magas az élettanilag Aranyszalag fontos telítetlen zsírsavak aránya és a nagy értékű fehérje tartalma, illetve tartalmazza az ember számára szükséges valamennyi létfontosságú aminosavat, ráadásul könnyen emészthető, mivel alacsony a kötőszövet tartalma.

Az Akasztói Szikiponty védjegy a fogyasztó számára a következőket garantálja: