Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Környékbeli programok

Környékbeli programok

Kerékpárút 
(távolság: 0 km)

Web: www.merretekerjek.hu
2022-ben teljessé vált az Akasztó és Solt közötti kerékpárút szakasz, így az Akasztó-Kiskőrös-Kecel-Soltvadkert kerékpárút-hálózat közvetlen kapcsolatot kapott az EuroVelo 6 jelzésű kerékpárúttal, mely a Duna mentén végig halad az egész országon.

Dunatetétlen 
(távolság: 8 km)

Széki Lile Tanösvény és Madármegfigyelő torony
Dunatetétlen, Külterület. 46.774578, 19.115833
Látogathatóság: Szabadon látogatható
Tel: 06 30 3629 255
Web: www.knp.hu/hu/dunatetetlen-szeki-lile-tanosveny
A Dunatetétlen határában fekvő Sós-éri puszta és Böddi-szék nemzetközileg jelentős vízi- és partimadár élőhely, mely a Kiskunsági szikes tavak láncolatának tagja. A több mint 700 hektáros terület 1997 óta természetvédelmi oltalom alatt áll, a NATURA 2000 hálózat része. A Böddi-szék a széki lile utolsó jelentős hazai fészkelőterülete. A 6 km hosszú tanösvényen 11 állomás segíti a védett terület megismerését.

Soltszentimre 
(távolság: 11 km)

Csonka-torony
Soltszentimre, Külterület. 46.745131, 19.237973
Látogathatóság: Szabadon látogatható
Web: wikipedia.org/wiki/Csonka-torony_(Soltszentimre)
A Csonka-torony egy Soltszentimre és Csengőd határában található templomrom, Árpád-kori műemlék.

Kiskőrös
(távolság: 14 km)

Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum
Kiskőrös, Petőfi tér 5.
Nyitvatartás: K-V 9-17
Web: www.petofimuzeum.hu
Petőfi Sándor (1823-1849), a világon a legismertebb magyar költő szülőházát eredeti formájában őrizték meg és rendezték be a család relikviáival, a költő személyes tárgyaival. A népi stílusú lakóház 1790 körül épült. Itt született a magyar költészet nagy alakja, Petőfi Sándor. Az egykori lakóház ma múzeum.

János Vitéz Látogatóközpont
Kiskőrös, Martini u. 6.
Nyitvatartás: K-V 9-17
Web: janosvitezlatogatokozpont.hu
A látogatóközpont Kiskőrös város legújabb turisztikai attrakciója, egy interaktív, játékos kiállítás, melynek végigjárása során vendégeink átélhetik Petőfi Sándor leghíresebb művének cselekményét, együtt kalandozva Kukoricza Jancsival kicsiny falujától egészen Tündérországig.

Kiskőrös Gyógy- és Strandfürdő, Tanuszoda
Kiskőrös, Erdőteleki út
Fürdő nyitvatartása: H-V: 8-20
Szauna és gőzkabin nyitvatartása: H-V: 8-19
Web: koroskom.hu/korosszolg/kiskoros-gyogy-es-strandfurdo
A termál- és strandfürdő a város belterületén, zöld övezetes-parkos környezetben helyezkedik el. A strand befogadó képessége napi viszonylatban 1600 fő. Területén 2 db. szabadtéri hidegvizes, 2 db. (iker elrendezésű, pezsgőfürdős) termálvizes (felülről fedett, oldalról nyitott) medence található. A fürdő területén sportolási lehetőséget kínál a strandfoci-, a strandröplabda- és a teniszpálya.

Old Car Museum
Veteránautó múzeum és felújító manufaktúra
Kiskőrös, Petőfi u. 101.
Nyitvatartás: H: Zárva; K-V: 9:30-18:00
Web: www.old-car.hu
"Kevés találmánynak volt akkora hatása a társadalomra, mint az automobilnak, mely a mai napig az első és legfontosabb szerepet tölt be az emberiség szállításában. Az Old Car Center múzeum ezt a fejlődést számos, tökéletesen működő járművel mutatja be, melyek jórészt a múzeum alapítói újítottak fel, és most már a megújult formában ragyognak. A múzeum látogatói megcsodálhatják a járműgyártás olyan mérföldköveit, mint a Benz Patentwagen, a Porsche 911-es és hozzájuk hasonlókat."

Szentpéteri Borház
Kiskőrös, Dózsa György út 1.
Nyitvatartás: H-P: 8-12, 13-17; Sz: 8-12
Web: www.szentpeteriborpince.hu
A kiskőrösi Szentpéteri Borpince bemutató és értékesítési pontja. Kínálatukban saját boraik mellet megtalálhatóak a jelentősebb környékbeli pincészetek termékei is.

Solt
(távolság: 18 km)

Pincemúzeum
Solt, Szőlőhegy 536., Meleghegy
Nyitvatartás: Bejelentkezéssel
Az 1980-ban alapított múzeum szőlészeti és borászati eszközöket mutat be egy népi műemlékké nyilvánított, berendezett pinceépületben. A gyűjtemény legértékesebb részének a 12 szőlőprést tartják.

Szelidi-tó, Dunapataj
(távolság: 30 km)

A 360 hektár területű természetvédelmi területen lévő Szelidi-tó - 73 hektáros vízfelületével - Magyarország negyedik legnagyobb természetes tava. A tó környékének, a Kékesi-rétnek a botanikai értékei a pusztagyepek, a láp- és mocsárrétek.

Kecel
(távolság: 31 km)

Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum, Haditechnikai Park
Kecel, II. Rákóczi u. 175.
Nyitvatartás: minden nap 10-16
Web: pintermuvek.hu/hadtechnikai-park
A több ezer katonai, harcászati eszközt bemutató múzeum négy részből áll:
fegyvermúzeum, tüzérmúzeum, makettház és a leglátványosabb rész, a szabadtéri hadiipari bemutató. A múzeum március 1. és november 15. között tart nyitva.

Izsák
(távolság: 34 km)

Pálinka és Helytörténeti Múzeum
Izsák, Zlinszky u. 1.
Nyitvatartás: Ápr. 1-okt. 31., 10-18
A múzeumban a szőlőművelés, bortermelés, pezsgőgyártás régi eszközei, dokumentumai mellett kiállították a pálinkafőzéshez kapcsolódó tárgyakat is.

Kalocsa
(távolság: 37 km)

Magyar Fűszerpaprika Múzeum
Kalocsa, Szent István király út 6.
Nyitvatartás: Márc. 15-nov.10., H-V 9-17
A múzeumban a paprikafűszer előállításának teljes folyamata és eszközkészlete látható, a hagyományos mozsaraktól az Elekes-féle magmosón át a mai berendezésekig.

Kiskunhalas
(távolság: 42 km)

Csipkeház
Kiskunhalas, Kossuth u. 37/a
Web: www.halasicsipke.hu
A város legnevezetesebb látnivalóa a Csipkeház. A gondozott park végén álló Csipkeházat 1935-ben emelték a hagyományos, tornácos parasztházak mintájára, kifejezetten a csipkevarrók munkahelyeként, s hogy őrizzék a világhírű halasi csipke mintakincsét, terveit, hagyományait.

Kiskunhalasi Gyógyfürdő
6400 Kiskunhalas, Nagy Szeder István u.1.
Telefon: 36 77/422-590
Web: www.halasthermal.hu
A fürdőt minden korosztály igényét figyelembe véve alakították ki. A sportolni vágyókat fedett és nyitott úszómedencék, míg a gyógyulni vágyó és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket fedett és nyitott termálmedencék várják.

Hajós
(távolság: 53 km)

Pincefalu
Ez Európa legnagyobb összefüggő pincefaluja. A településtől 2 kilométerre található Hajós legismertebb és egyben leglátogatottabb része, a legalább 1200 pincéből álló, löszhátra épített pincefalu.

Kiskunmajsa
(távolság 53 km)

`56-os Nemzeti Emlékmúzeum
Kiskunmajsa, Marispuszta 244.
Nyitvatartás: H-Szo 9-17, V 13-17
Az 1956-os forradalom Corvin-közi hőse, Pongrácz Gergely hozta létre ezt a múzeumot egy régi tanyasi iskolában. Relikviák, dokumentumok, művészeti alkotások és harci eszközök is őrzik a forradalom emlékét.

Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő - Aquapark – Kiskunmajsa
Kiskunmajsa, Kőkút 26.
Nyitvatartás: H-V 9-19
Web: www.jonathermal.hu
Egész évben folyamatosan működő háromgenerációs fürdő, parkosított, sportolási lehetőségek, kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedence.

Kecskemét
(távolság: 58 km)

Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark - Aquapark
Kecskemét, Csabay Géza körút 5.
Nyitvatartás: H-V 6-20:30
Web: kecskemetifurdo.hu
Termálmedence, csúszdapark, élménymedence, gyermekmedence, úszómedence.

Népi Iparművészeti Gyűjtemény
Kecskemét, Serfőző u. 19.
Nyitvatartás: K-Szo 10-17
A magyar népi iparművészet egyedülálló múzeuma ez. A XVIII. századi barokk ser- és pálinkafőző házban több mint 2000 népi iparművészeti alkotás látható.

Bugac puszta
(távolság 58 km)

Bugac, Nagybugac 135.
Web: www.bugacpuszta.hu
Bugac a legismertebb magyar puszták egyike, máig az őshonos magyar háziállattartás egyik központi területe. A Kiskunsági Nemzeti Park része, ahol a kiemelkedő természeti értékű ősborókás mellett homoki erdők és homokpuszták, mocsarak, lápok, nedves kaszálók és szikes puszták váltakoznak.