Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Környékbeli programok

Környékbeli programok

Akasztó
(távolság: 4 km)

Teniszpálya
Akasztó, Döbrögec 1., 53-as főút 8-as km
Nyitva tartás: minden nap
Tel: 06 30 9381 844
Web: www.facebook.com/akasztoiteniszpalyak
A szabadtéri tenisz szerelmeseit 3 szakszerűen megépített, kellemes környezetben található salakos teniszpályával várják áprilistól októberig.

Dunatetétlen 
(távolság: 8 km)

Széki Lile Tanösvény és Madármegfigyelő torony
Dunatetétlen, Külterület. 46.774578, 19.115833
Látogathatóság: Szabadon látogatható
Tel: 06 30 3629 255
Web: dunataj.org/okoturisztika/szeki-lile-tanosveny/szeki-lile-tanosveny
A Dunatetétlen határában fekvő Sós-éri puszta és Böddi-szék nemzetközileg jelentős vízi- és partimadár élőhely, mely a Kiskunsági szikes tavak láncolatának tagja. A több mint 700 hektáros terület 1997 óta természetvédelmi oltalom alatt áll, a NATURA 2000 hálózat része. A Böddi-szék a széki lile utolsó jelentős hazai fészkelőterülete. A 6 km hosszú tanösvényen 11 állomás segíti a védett terület megismerését.

Kiskőrös
(távolság: 18 km)

Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum
Kiskőrös, Petőfi tér 5.
Nyitva tartás: K-V 9-17
Web: www.petofimuzeum.hu
Petőfi Sándor (1823-1849), a világon a legismertebb magyar költő szülőházát eredeti formájában őrizték meg és rendezték be a család relikviáival, a költő személyes tárgyaival. A népi stílusú lakóház 1790 körül épült. Itt született a magyar költészet nagy alakja, Petőfi Sándor. Az egykori lakóház ma múzeum.

János Vitéz Látogatóközpont
Kiskőrös, Martini u. 6.
Nyitva tartás: K-V 9-17
Web: janosvitezlatogatokozpont.hu
A látogatóközpont Kiskőrös város legújabb turisztikai attrakciója, egy interaktív, játékos kiállítás, melynek végigjárása során vendégeink átélhetik Petőfi Sándor leghíresebb művének cselekményét, együtt kalandozva Kukoricza Jancsival kicsiny falujától egészen Tündérországig.

Borok Háza
Kiskőrös, Luther Márton tér 1.
Nyitva tartás: K-V 9-17
A Kiskunsági borvidék jeles borászai a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend tagjai. Segítségükkel bepillanthat az érdeklődő a homoki borászat világába, és megízlelheti a tüzes alföldi borokat.

Kiskőrös Gyógy- és Strandfürdő, Tanuszoda
Kiskőrös, Erdőteleki út
Fürdő nyitva tartása: H-V: 8-20
Szauna és gőzkabin nyitva tartása: H-V: 8-19
Web: kiskoros.hu/kiskoros-gyogy-es-strandfurdo-tanuszoda-es-kemping
A termál- és strandfürdő a város belterületén, zöld övezetes-parkos környezetben helyezkedik el. A strand befogadó képessége napi viszonylatban 1600 fő. Területén 2 db. szabadtéri hidegvizes, 2 db. (iker elrendezésű, pezsgőfürdős) termálvizes (felülről fedett, oldalról nyitott) medence található. A fürdő területén sportolási lehetőséget kínál a strandfoci-, a strandröplabda- és a teniszpálya.

Old Car Museum
Veteránautó múzeum és felújító manufaktúra
Kiskőrös, Petőfi u. 101.
Nyitvatartás: H: Zárva; K-V: 9:30-18:00
Web: www.old-car.hu
"Kevés találmánynak volt akkora hatása a társadalomra, mint az automobilnak, mely a mai napig az első és legfontosabb szerepet tölt be az emberiség szállításában. Az Old Car Center múzeum ezt a fejlődést számos, tökéletesen működő járművel mutatja be, melyek jórészt a múzeum alapítói újítottak fel, és most már a megújult formában ragyognak. A múzeum látogatói megcsodálhatják a járműgyártás olyan mérföldköveit, mint a Benz Patentwagen, a Porsche 911-es és hozzájuk hasonlókat."

Solt
(távolság: 18 km)

Pincemúzeum
Solt, Szőlőhegy 536., Meleghegy
Nyitva tartás: Bejelentkezéssel
Az 1980-ban alapított múzeum szőlészeti és borászati eszközöket mutat be egy népi műemlékké nyilvánított, berendezett pinceépületben. A gyűjtemény legértékesebb részének a 12 szőlőprést tartják.

Szelidi-tó, Dunapataj
(távolság: 30 km)


A 360 hektár területű természetvédelmi területen lévő Szelidi-tó - 73 hektáros vízfelületével - Magyarország negyedik legnagyobb természetes tava. A tó környékének, a Kékesi-rétnek a botanikai értékei a pusztagyepek, a láp- és mocsárrétek.

Kecel
(távolság: 31 km)

Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum, Haditechnikai Park
Kecel, II. Rákóczi u. 175.
Nyitva tartás: minden nap 10-16
Web: pintermuvek.hu/hadtechnikai-park
A több ezer katonai, harcászati eszközt bemutató múzeum négy részből áll:
fegyvermúzeum, tüzérmúzeum, makettház és a leglátványosabb rész, a szabadtéri hadiipari bemutató. A múzeum március 1. és november 15. között tart nyitva.

Izsák
(távolság: 34 km)

Pálinka és Helytörténeti Múzeum
Izsák, Zlinszky u. 1.
Nyitva tartás: Ápr. 1-okt. 31., 10-18
A múzeumban a szőlőművelés, bortermelés, pezsgőgyártás régi eszközei, dokumentumai mellett kiállították a pálinkafőzéshez kapcsolódó tárgyakat is.

Kalocsa
(távolság: 37 km)

Magyar Fűszerpaprika Múzeum
Kalocsa, Szent István király út 6.
Nyitva tartás: Márc. 15-nov.10., H-V 9-17
A múzeumban a paprikafűszer előállításának teljes folyamata és eszközkészlete látható, a hagyományos mozsaraktól az Elekes-féle magmosón át a mai berendezésekig.

Kiskunhalas
(távolság: 42 km)

Csipkeház
Kiskunhalas, Kossuth u. 37/a
Web: www.halasicsipke.hu
A város legnevezetesebb látnivalóa a Csipkeház. A gondozott park végén álló Csipkeházat 1935-ben emelték a hagyományos, tornácos parasztházak mintájára, kifejezetten a csipkevarrók munkahelyeként, s hogy őrizzék a világhírű halasi csipke mintakincsét, terveit, hagyományait.

Kiskunhalasi Gyógyfürdő
6400 Kiskunhalas, Nagy Szeder István u.1.
Telefon: 36 77/422-590
Web: www.halasthermal.hu
A fürdőt minden korosztály igényét figyelembe véve alakították ki. A sportolni vágyókat fedett és nyitott úszómedencék, míg a gyógyulni vágyó és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket fedett és nyitott termálmedencék várják.

Hajós
(távolság: 53 km)

Pincefalu
Ez Európa legnagyobb összefüggő pincefaluja. A településtől 2 kilométerre található Hajós legismertebb és egyben leglátogatottabb része, a legalább 1200 pincéből álló, löszhátra épített pincefalu.

Kiskunmajsa
(távolság 53 km)

`56-os Nemzeti Emlékmúzeum
Kiskunmajsa, Marispuszta 244.
Nyitva tartás: H-Szo 9-17, V 13-17
Az 1956-os forradalom Corvin-közi hőse, Pongrácz Gergely hozta létre ezt a múzeumot egy régi tanyasi iskolában. Relikviák, dokumentumok, művészeti alkotások és harci eszközök is őrzik a forradalom emlékét.

Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő - Aquapark – Kiskunmajsa
Kiskunmajsa, Kőkút 26.
Nyitva tartás: H-V 9-19
Web: www.jonathermal.hu
Egész évben folyamatosan működő háromgenerációs fürdő, parkosított, sportolási lehetőségek, kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedence.

Kecskemét
(távolság: 58 km)

Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark - Aquapark
Kecskemét, Csabay Géza körút 5.
Nyitva tartás: H-V 6-20:30
Web: kecskemetifurdo.hu
Termálmedence, csúszdapark, élménymedence, gyermekmedence, úszómedence.

Népi Iparművészeti Gyűjtemény
Kecskemét, Serfőző u. 19.
Nyitva tartás: K-Szo 10-17
A magyar népi iparművészet egyedülálló múzeuma ez. A XVIII. századi barokk ser- és pálinkafőző házban több mint 2000 népi iparművészeti alkotás látható.

Bugac puszta
(távolság 58 km)

Bugac, Nagybugac 135.
Web: www.bugacpuszta.hu
Bugac a legismertebb magyar puszták egyike, máig az őshonos magyar háziállattartás egyik központi területe. A Kiskunsági Nemzeti Park része, ahol a kiemelkedő természeti értékű ősborókás mellett homoki erdők és homokpuszták, mocsarak, lápok, nedves kaszálók és szikes puszták váltakoznak.