Félpanziós étlap
Félpanziós étlap
A panzióban éjszakázó vendégeink számára lehetőség van félpanziós ellátásra is, melynek díja 6500 Ft/fő. A szolgáltatás igénybevétele esetén az alábbi étlapról tetszés szerint állíthatja össze háromfogásos vacsoráját (leves, főétel, saláta vagy desszert) vagy választhatja a kétfogásos
Halascsárda menüt.
Levesek |
Fűszeres sütőtök krémleves pirított tökmaggal (7, 9) |
Csontleves csészében zöldségekkel, csigatésztával (1, 3, 9) |
Házi májgombóc leves csészében (1, 3, 9) |
Akasztói Szikipontyból készült ételek |
Rántott pontynyak lilahagymamártással (1, 3, 4, 7, 10) |
Ropogós pontyfarok lilahagyma salátával (1, 4) |
Pontyfilé roston (4) |
Pontyfilé rántva (1, 3, 4) |
Szárnyas ételek |
Joghurtos csirkemellfilé roston (7, 9, 10) |
Rántott csirkemellfilé (1, 3) |
Gombás-sonkás töltött csirke (1, 3, 7) |
(gombával, házi füstölt sonkával, sajttal és lilahagymával töltött csirkemell morzsabundában) |
Sertés ételek |
Rántott sertéskaraj (1, 3) |
Juhtúrós töltött karaj morzsabundában (1, 3, 7) |
(juhtúróval, házi sonkával, sajttal és póréhagymával töltött sertéskaraj rántva) |
Rapsic pecsenye (3, 9) |
(sertéskaraj pecsenyeszafttal, grill erős paprikával, sült házi füstölt szalonnával és tükörtojással) |
Készételek |
Birka pörkölt saját tenyésztésű rackából |
Pacal pörkölt csontozott körömmel |
Vegetáriánus ételek |
Rántott sajt tartármártással (1, 3, 7, 10) |
Camembert sajt morzsabundában áfonya dzsemmel (7) |
Rántott kerti zöldségek tartármártással (1, 3, 7, 10) |
Köretek |
Galuska (1, 3) |
Párolt rizs |
Sós, főtt burgonya |
Hasábburgonya (1) |
Fűszeres steakburgonya (1, 9) |
Olíván pirított zöldségek bazsalikommal (1, 9) |
Saláták |
Csemege uborka (10) |
Kovászos uborka (1) |
Káposzta saláta |
Uborka saláta |
Lilahagyma saláta |
Desszertek |
Palacsinta (1, 3, 5, 6, 7, 8) |
(2 darab, házi barack vagy meggy lekvárral, kakaóval vagy túró töltelékkel) |
Fagylalt kehely (1, 3, 6, 7) |
Feketeribizli sorbet |
Mákos lütyü* (1, 3, 5, 6, 7, 8) |
Csokis lütyü* (1, 3, 5, 6, 7, 8) |
*fél adag |
*** |
Halascsárda menü |
Akasztói filézett ponty hallé gyufatésztával (1, 3, 4) |
Túrós csusza szalonna köntösben (1, 3, 7) |
Allergének jelölése:
1. glutén, 2. rákfélék, 3. tojás, 4. hal, 5. földimogyoró, 6. szójabab, 7. tej, 8. diófélék, 9. zeller, 10. mustár, 11. szezámmag, 12. kén-dioxid, 13. csillagfürt, 14. puhatestűek