Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

MAHAL 42. Országos Halfőző Verseny eredményei

<-Vissza a hírekhez

2016.09.01.  |  Akasztói Horgászpark és Halascsárda

A Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetsége idén a Tihanyi Szabó József, Dunai halászlé Révnél rendezte meg a 42. Országos Halfőző Versenyt, melyen az Akasztói Halgazdaságot képviselve négy kategóriában indultak versenyzőink, akik a nagy számú mezőnyből kiemelkedve nagyon szép eredményeket értek el. A csapatot a helyszínen lelkesítette az akasztói Vízkereszt Citerazenekar.

Eredményeink:
Tiszai - Kőrösi Halászlé kategória:
Somogyi András - 1. helyezett, kiemelt aranyérem
Szabó András - 3. helyezett, kiemelt aranyérem


Dunai Halászlé kategória:
Szabó József - 2. helyezett, kiemelt aranyérem

Afrikai harcsa különlegesség kategória:
Rátkai István (Harcsapaprikás túrós csuszával) - aranyérem

Egyéb halétel kategória:
Énekes István (Rántott ponty petrezselymes burgonyával) - bronzérem

A Dunai jellegű halászlé - egyszerre kerül a bográcsba minden alapanyag - kategóriában készült fogás érdekessége, hogy a csont és a hagyma a bogrács közepén egy szűrőkosárban, a beirdalt halszeletek pedig a kosáron kívül főttek. A főzés végén a csont és a hagyma a kosárral együtt a léből kiemelhető, és tésztával tálalva már fogyasztható is a bajai jellegű filézett pontyhallé.

Somogyi András, Tiszai halászlé Rátkai István, Afrikai harcsa paprikás Szabó András, Tiszai halászlé Akasztói Vízkereszt Citerazenekar