Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Tavak bemutatása

Tavak bemutatása

A Horgászparkban összesen 5 tavon lehet pecázni, melyek kialakításánál a különböző horgász igények kielégítését tartottuk szem előtt, ennek megfelelően bármely horgászati mód eredményes lehet. A könnyed spiccbotos snecizés kedvelői ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint a rakós bottal felszerelt bojlisok, de a ragadozó halak miatt is érdemes lehet leülni a tópartra.

Tavak jellemzése

Nagytó

Tó mérete: 4,8 hektár
Tó mélysége: 80-120 cm
Jellemző halfajok: Akasztói Szikiponty, amur, fekete amur, kárász, keszeg, csuka, süllő, szürke harcsa
Jellegzetességek: A tó vegyes telepítése miatt bármely horgászati mód sikert hozhat. Leggyakrabban 2-4 kg súlyú pontyokkal találkozhat a horgász, de a többi halfaj is szép számmal és változó mérettel képviselteti magát.

Csatornató

Tó mérete: 0,5 hektár
Tó mélysége: 80-200 cm
Jellemző halfajok: kárász, keszeg, csuka, süllő, szürke harcsa
Jellegzetességek: A tavon a spiccbot és a rakós bot használata a célravezető, de a ragadozó horgászatot kedvelők is jó eséllyel ülhetnek le a pecázni. Kárászfélékből átlagosan 30-50 dkg súlyút lehet fogni, a ragadozókból viszont 15-20 kg-os példányok is kerültek már horogra.

Extrató és Új Extrató

Tó mérete: 1,5 és 2,2 hektár
Tó mélysége: 80-120 cm
Jellemző halfajok: Akasztói Szikiponty (4-20 kg), süllő, szürke harcsa (1-3 kg), fekete amur (2-3 kg), kárász, keszeg
Jellegzetességek: Az Extratavakat a nagyméretű pontyok szerelmeseinek ajánljuk, mivel a halak súlya 5-20 kg között mozog. A zavartalan horgászélmény biztosítása érdekében korlátozott a jegyek száma, az Extratavon 8, az Új Extratavon 20 darab jegyet adunk ki egyszerre. Ezeken a tavakon az 5 kg feletti pontyokat mérlegelés és sebfertőtlenítés után azonnal vissza kell engedni a vízbe!

A halak épsége érdekében ezek a tavakon kizárólag szakáll nélküli horoggal lehet horgászni.

40 hektáros tó

Tó mérete: 40 hektár
Tó mélysége: 80-100 cm
Jellemző halfajok: Akasztói Szikiponty, amur, fekete amur, kárász, keszeg, csuka, süllő, szürke harcsa
Jellegzetességek: Ez a tó az Akasztói Halgazdaság részeként a háromnyaras pontyok termelését biztosítja, emiatt a horgászatot július 1. és szeptember 30. között engedélyezzük, de a halak méretének függvényében változhat az időpont.