Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Horgászati szabályzat

Tisztelt Vendégeink!

Munkatársaim nevében ígérhetem, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ezért kérem Önöket, hogy az alábbiakban foglaltakat, illetve az általános horgászetikát szíveskedjenek tudomásul venni, illetve betartani.
Köszönettel: Szabó Csaba, üzletvezetőAKASZTÓI HORGÁSZPARK HORGÁSZATI SZABÁLYZATA

1.  A Horgászpark vendégeinek a járműveiket a kijelölt parkolóban kell hagyniuk, melyet ingyenesen biztosítunk. A járművekért anyagi felelősséget nem vállalunk. A parkolóban rögzítésre alkalmas videokamerák vannak elhelyezve.
2.  Horgászni a Horgászboltnál feltüntetett nyitvatartási időben, a területi engedély (napi jegy, bérlet) megváltása és a horgászboltban való bejelentkezés után, továbbá érvényes éves vagy turista állami horgászjegy birtokában lehet. Az a horgász, aki a bejelentkezés előtt foglalja el a helyét (esőbeállót, stéget,horgászhelyet) a Horgászparkban az adott napra kitiltásra kerülhet, vagy 10000 Ft pótdíjat köteles fizetni!
3.  A Horgászpark területét a nyitvatartási időt követően negyed órán belül el kell hagyni. Aki ennek nem tesz eleget, 3000 Ft pótdíjat köteles fizetni.
4.  A horgásznak bejelentkezési, kijelentkezési és csomagbemutatási kötelezettsége van. A horgász bejelentkezéskor számozott táblát kap, amelyet horgászhelyén jól láthatóan kihelyezni köteles, érte a horgászigazolványt le kell adni, amelyet kijelentkezéskor, a tábla leadásakor visszakap.
5.  A horgásznak távozáskor a botzsákokat, vödröket, hűtőtáskát, nagyobb táskákat külön kérés nélkül be kell mutatni a megbízott alkalmazottnak. A halőrnek joga van a horgász felszerelési tárgyait és gépjárművét átvizsgálni!
6.  A horgász jogosult a stégek és az esőbeállók érkezési sorrendben történő, díjmentes használatára.
7.  A szemetet a tavak partján elhelyezett szemetes kukákba kell gyűjteni. A horgászat befejeztével szemetet hagyó horgász 10000 Ft pótdíjat fizetni köteles!
8.  A Horgászpark tárgyaiban és növényzetében szándékosan kárt okozó vendég köteles a keletkezett kárt megfizetni!
9.  Felnőtt személy egyszerre 2 bottal, készségenként maximum 2 horoggal horgászhat. 18 év alatti személy 1 bottal, 1 horoggal, felnőtt kíséretében horgászhat, a 2 Extrató kivételével. 14 év alatt díjmentesen csak úszós szerelékkel lehet horgászni. Természetesen több bot is készenlétben tartható.
10.  Egy horgász egyszerre csak 1 darab horgászhelyet foglalhat el, és csak az adott horgászhelyen horgászhat. Aki egyszerre több horgászhelyet elfoglal, illetve több helyen horgászik, az 10000 Ft pótdíjat köteles fizetni!
11.  A kifogott halakat kíméletesen kell kezelni. A halak kiemelésénél merítő szák használata kötelező! Tilos a halak kopoltyújába nyúlni, és egyéb károsodást okozni! A megsérült halakat meg kell tartani (pl. horgot mélyen nyelt halat) vagy a halőrnek le kell adni!
12.  A megtartani kívánt halakat tartószákban, élve kell tárolni. Tartószákból halat a tóba visszahelyezni tilos! A horgászat befejeztével a halakat a halőrnek be kell mutatni, és mérlegelés után, napi áron ki kell fizetni.
13.  A megtartani nem kívánt, sérülésmentes halakat a kifogás után azonnal, óvatosan kell a tóba visszahelyezni.
14.  A két Extratóban fogott 5 kg feletti pontyokat sebfertőtlenítés után azonnal vissza kell engedni!
15.  A kifogott ragadozó halakat el kell vinni! Kivéve az 5 kg feletti harcsát, de azt a halőrnek be kell mutatni!
16.  A Normál jeggyel a Nagytavon és a Csatornatavon lehet horgászni. A 40 hektáros tó jeggyel a 40 hektáros tavon, a Nagytavon és a Csatornatavon lehet horgászni. Az Extra jeggyel valamennyi horgásztavon lehet horgászni. A Délutáni jegy 14:00-tól a nyitvatartási idő végéig jogosít horgászatra, hétfőtől péntekig vásárolható, kivéve a munkaszüneti- és ünnepnapokat.
17.  A 40 hektáros tó az Akasztói Halgazdaság részeként a háromnyaras pontyok termelését biztosítja, emiatt a horgászatot július 1. és szeptember 30. között engedélyezzük, de a halak méretének függvényében változhat az időpont.
18.  Egy darab területi jegy megváltása egy főt jogosít horgászatra, továbbá egy fő felnőtt kísérőt jogosít díjmentesen a Horgászparkban való tartózkodásra! Minden további felnőtt kísérő számára Kísérő jegy váltása kötelező, mely a nyári szezonban a Strand jeggyel egyenértékű
19.  A két Extratavon a pontymatrac használata kötelező, ami szükség esetén a Horgászboltban kölcsönözhető 500 Ft/nap áron.
20.  A két Extratavon a halak épsége érdekében kizárólag szakáll nélküli horoggal lehet horgászni. A szabály megszegője 10000 Ft pótdíjat köteles fizetni!
21.  Etetőhajó használata tilos!
22.  A Horgászpark területén a pergető horgászat tilos! Ragadozó horgászat esetén csak a Horgászparkban fogott csalihal használható, halegészségügyi okokból más vízből származó csalihal használata tilos!
23.  A Horgászpark területén a kifogott halak megpucolása tilos!
24.  A Horgászpark területére háziállat bevihető. Kutyák esetében póráz használata kötelező!
25.  A zsilipeknél használt deszkák elvitele tilos!
26.  A Horgászpark üzemeltetője horgászversenyeket rendezhet. A horgászversenyekről horgászboltunkban naprakész információkhoz juthatnak. A verseny ideje alatt az adott tavon, a versenyzőkön kívül más nem horgászhat a verseny zavartalan lebonyolítása érdekében! Amennyiben ezt megszegi a horgász, köteles a versenyterületet elhagyni!
27.  Éjszakai horgászatra nincs lehetőség.
28.  A Horgászpark tavaiban tilos a fürdőzés!
29.  Tűzvédelmi okok miatt az Akasztói Horgászpark egész területén tilos a tűzgyújtás és bográcsozás!
30.  A területi engedély megváltásával a horgász elfogadja a Horgászati szabályzatot!