Our website uses cookies to enhance your experience of our site. Privay policy.
x

FISH FARM

Bemutatkozás

Az Akasztói Halgazdaság 25 éve kezdte meg működését, mely a kezdeti 75 hektárnyi területet fokozatosan növelve ma közel 300 hektáron termel. Fő terméke a kiváló Akasztói Szikiponty, de megtalálható a hazai halastavakra jellemző többi halfaj is, mint az amur, a busa, a süllő, csuka, a szürkeharcsa, a kárász és a keszeg. A teljes üzemű gazdaságban a keltetéstől a piaci méretű nevelésig minden folyamatot helyben végeznek, ezzel is garantálva az egészséges és minőségi állományt. A halastavi termelés mellett intenzív neveléssel is foglalkozunk, mely a 2011-ben átadott betonmedencés telepen folyik, ahol elsősorban tokhalféléket tartunk (viza, vágótok és szibériai tok).

Mind a félintenzív halastavi, mind az intenzív medencés termelésnél a jó minőségű, ízletes hal előállítása a célunk, mely mindenki számára értéket képvisel. Termékeinket vendéglátóhelyek, kiskereskedők és horgásztavak részére is ajánljuk, utóbbiak esetében 4-5 nyaras ponty is rendelhető. Vevőink számára az év minden szakában rendelkezésre állunk, januártól decemberig folyamatosan biztosítani tudjuk az ellátást, ezzel is szavatolva a halak frissességét.

Gazdaságunk fejlett infrastruktúrával, a tavakat behálózó műút- és elektromos hálózattal, halszállító autóparkkal rendelkezik, melynek köszönhetően tóparti értékesítésre és szállításra egyaránt lehetőség van, akár külföldre is.

A halgazdaság szakmai stábja országosan is elismert szakemberekből áll: az alapító-tulajdonos Szabó József, a termelésirányító Szabó Róbert és helyettese Nagy Richárd. Munkájuk során a korábban megszerzett tapasztalatokat és a legújabb innovációkat egyaránt beépítik a termelési technológiába, ezzel is fokozva a minőséget, továbbá szoros kapcsolatot ápolunk a Gödöllői Szent István egyetem Halászati tanszékével a kölcsönös szakmai fejlődés érdekében.