Tokhalak

Tokhal

2008-ban kezdtünk bele a tokhalfélék nevelésébe, amihez a Halászati Operatív Program segítésével egy fedett, betonmedencés telepet és több kisméretű tavat hoztunk létre, melyekben lapátorrú tok, lénai tok, vágótok és viza termelése folyik. A halak az intenzív termelésnek megfelelően naponta többször kapnak magas tápértékű speciális tápot, továbbá folyamatos felügyelet és rendszeres orvosi vizsgálat alatt állnak, ami együttesen biztosítani tudja az egészséges és kitűnő minőségű állományt.

A tokhalfélék felépítésükben és húsállagukban is különböznek a hazai vizekben található többi halfajtól. Teljesen szálkamentes, fehér húsú halak, melyek kiváló alapanyagot biztosítanak bármilyen étel elkészítéséhez. Első osztályú húsállaga leginkább a tonhaléhoz hasonlítható, ízében pedig csupán visszafogottan érezhető a különleges tokhal jelleg.

Jelenleg lapátorrú tokot, lénai tokot és vágótokot értékesítünk, mindhárom fajt egyaránt ajánljuk vendéglátóhelyek, kiskereskedők és horgásztavak részére.