Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálható, hogyan gondoskodunk az adatok védelméről.
x

Akasztói Szikiponty

Akasztói Szikiponty

Az Akasztói Szikiponty a halgazdaság különleges terméke, mely közepes és nagyobb méretű tavakban, ritka népesítés mellett nevelkedik. A ponty takarmányozásánál a nagy jelentőséggel bíró természetes táplálékra helyeztük a hangsúlyt, amit gabonafélékkel egészítünk ki.

Az alacsony népesítési sűrűség lehetővé teszi, hogy a gabonafélékkel történő takarmányozást minimálisra csökkentsük. Bár a termelés volumene ezzel a természet közeli neveléssel csekélyebb, de az előállított étkezési hal minősége érezhetően jobb. Az alacsony zsírtartalom (7,2-12,6%), az alacsony koleszterintartalom, sőt a koleszterincsökkentő hatás és a sok életfontosságú vitamin (A, B1, B2, B12, D), aminosav és ásványi anyag (P, Ca,Fe) az akasztói halat egy különösen könnyű és magas értékű természetes táplálékká teszi. Figyelemre méltó, hogy az élettanilag fontos telítetlen zsírsavak aránya a pontyban 62%, szemben a sertés 6-16%-val. Nagy előnye a pontyhúsnak, hogy magas a nagy értékű fehérje Aranyszalag tartalma, tartalmazza az ember számára szükséges valamennyi életfontosságú aminosavat, könnyen emészthető, mivel alacsony a kötőszövet tartalma.

Az egyedülálló minőségét a Magyar Gasztronómiai Egyesület is elismerte, aminek eredményeképpen az Akasztói Szikiponty birtokosává vált az Aranyszalag Minőség tanúsító védjegynek.

Az Akasztói Szikiponty védjegy a fogyasztó számára a következőket garantálja:

-          a pontyok az Akasztói Halgazdaság tavaiból származnak

-          a termelés folyamatos kontroll alatt áll

-          minősített fajta (Szarvasi P34)

-          a halakat az Akasztói Termelési Technológia szerint állították elő

-          természetes körülmények között, nagy élettérben nevelkednek

-          a halhús jó konzisztenciájú és zsírszegény

-          halászatkor halkímélő technológiát használnak

-          az állomány állandó állatorvosi vizsgálatnak van alávetve, vírusmentes