Alapanyagok
Alapanyagok
A Halascsárdában felszolgált ételek hozzávalóinak összeválogatásánál mindig szem előtt tartjuk, hogy friss, jó minőségű és lehetőleg a hagyományos termelési technológiával előállított alapanyagokat válasszuk. Különösen örömteli, amikor környékbeli termelőktől tudjuk beszerezni a gyümölcsöket, zöldségeket, húsféléket. Az eltelt évek során egyre több alapanyagot a saját gazdaságunkból tudunk biztosítani, ezek közül kiemelkedik az Akasztói Szikiponty és Hortobágyi fehér racka juh.
Az itallapunk borkínálatának összeállításánál is az ételekhez hasonló szemléletet követtük. Ennek köszönhetően az ismert nagy borászatok mellett több környékbeli pincészet is helyet kapott a borlapon, akiknek a borait bátran ajánljuk minden alkalomra.
Akasztói Szikiponty

További információk: www.szikiponty.hu
Racka birka
Gazdaságunkban kezdetben csak hobbiként jelent meg az Hortobágyi fehér racka juh, melyet hagyományos ridegtartásban nevelünk, azonban az évek során egyre csak nőtt az állomány létszáma, illetve az is kiderült, hogy mennyire ízletes a húsa, illetve milyen különleges annak állaga.
E két tényező együttesen pedig egy rendkívül finom pörköltet eredményez,
amit mindenkinek csak ajánlani tudunk. Sokan idegenkednek a birkapörkölttől,
nem szeretik az ízét, az illatát, mivel gyakran találkozni egyfajta kellemetlen faggyú ízzel az ételben. Szerencsére a mi rackabirka
pörköltünkben nyoma sincs semmilyen mellékíznek, csak a lágy birka jelleg található
meg benne. Azonban mivel nehéz elfogulatlanul megítélnünk az ételünket, ezért
inkább a Gault&Millau étteremkalauz 2012-es értékelését ajánlanám, amiben
kiválóra minősítették a rackabirka pörköltünket.
További információk: www.rackabirka.hu